Varkenshaas pakketje

Varkenshaas pakketje

Smulweb imageSmulweb

Verrassend lekker, dit varkenshaas pakketje met brie en ham. Maak het af door het te serveren op een bedje van groene bladsla met een zoete honing mosterddressing. De perfecte mix tussen een hartig en zoet gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Varkenshaas pakketje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid de varkenshaas met gewoon zout en peper.
  3. Smelt de roomboter in een pan, en zodra het schuim begint weg te trekken leg je de gekruide varkenshaas erin. Bak hem kort aan alle kanten tot hij wat kleurt, niet te lang dus.
  4. Laat de varkenshaas voldoende afkoelen tot je hem kunt snijden zonder je vingers te branden. Ondertussen kun je de ontdooide plakjes bladerdeeg tot 1 stuk maken, zorg ervoor dat de naden goed sluiten.
  5. Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden en doe ruim kruidenboter tussen de lagen (snijd klontjes). Leg de twee helften weer op elkaar en leg op de bovenkant plakjes brie.
  6. Wikkel nu de ham eromheen en bestrooi het geheel met peterselie, liefst vers fijngehakt.
  7. Leg je pakketje op het bladerdeeg en vouw het geheel goed dicht, let erop dat de naden echt goed dicht zijn.
  8. Klop in een kommetje een ei los met een garde en smeer je bladerdeeg pakketje goed in.
  9. Schuif het geheel in de voorverwarmde oven en laat het 15-20 minuten in de oven. Haal het geheel uit de oven wanneer het bladerdeeg een mooi kleurtje heeft na de baktijd.
  10. Laat hem minstens 7 minuten rusten, zo blijft het vlees lekker mals. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees