Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels

Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels

Smulweb imageSmulweb

Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels, gemaakt met zelfgemaakte banketbakkersroom, gestoofde peertjes en een laagje gelei. Een feestelijke dessert dat makkelijk van tevoren te maken is.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 6 Stoofperenkookvocht
  • 200 ml Zwarte bessensap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Trifle met stoofpeertjes en stroopwafelkruimels op tafel.

  1. Stoofpeertjes: Maak de stoofpeertjes het liefst een dag van te voren.
    Meng de suiker met het merg uit het vanillestokje tot vanillesuiker.
    Schil de stoofpeertjes, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peertjes in plakjes.
    Leg de partjes in een pan met bessensap, 250 ml water, kaneelstokje, kruidnagel, vanillesuiker en citroenschil en breng alles aan de kook met de deksel op de pan.
    Stoof de peertjes nog 30 minuten op een laag vuur tot ze zacht en mooi rood van kleur zijn.
  2. Banketbakkersroom:
    Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
    Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
    Doe de eierdooiers in een schaal en roer de eierdooiers met de overige suiker goed door elkaar. Voeg de bloem toe en meng alles tot een glad geheel.
    Doe een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk alles terug in de pan. Roer goed door.
    Breng het aan de kook en laat de banketbakkersroom nog 3 minuten op een laag vuur koken.
    Dek de banketbakkersroom af en laat het in de koelkast afkoelen.
  3. Gelei:
    Leg de gelatine in een schaal met koud water om zacht te worden.
    Zeef en verwarm het stoofperensap.
    Knijp het water uit de gelatine en doe de gelatine onder goed roeren bij de warme vloeistof.
    Giet het op een bakplaat en laat het opstijven in de koelkast.
  4. Samenstellen:
    Snijd de cake in dunne plakken en snijd er rondjes uit die in de glazen passen.
    Verkruimel de stroopwafels.
    Doe in een glas een laagje cake, 2 el peertje gelei, 2 el banketbakkersroom en plakjes stoofpeer. Herhaal deze volgorde tot het glas vol is.
    Strooi de stroopwafelkruimels erover en serveer of dek het af en zet het in de koelkast tot je het nodig hebt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Stoofpeertjes