Knapperige koekjes met pecannoten en honing

Knapperige koekjes met pecannoten en honing

Smulweb imageSmulweb

Knapperig, zoet en nootachtig, deze koekjes van pecannoten en honing zijn perfect voor bij de koffie of thee. Het deeg wordt van tevoren gekoeld en dan in kleine vierkante plakjes gesneden voordat het goudbruin wordt gebakken.

25 min bereiden

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 tl Speculaaskruiden
  • 35 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Knapperige koekjes met pecannoten en honing op tafel.

  1. Hak de pecannoten klein.
  2. Meng in een kom de bloem, koekkruiden, suiker, zout, citroenrasp, honing, eidooier, boter en gehakte noten.
  3. Kneed hiervan met behulp van een keukenmachine of mixer met kneedhaken (of met de hand) een soepel deeg.
  4. Verdeel het deeg in 2 lange vierkante stukken (4x4x10). Wikkel deze in plastic folie en zet het deeg plm. 2 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte (160 graden hetelucht).
  6. Snijd het deeg in plm. 1/2 cm dikke vierkante plakjes.
  7. Leg de deegplakjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.
  8. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes