Ossobuco - glutenvrij vleesgerecht

Ossobuco - glutenvrij vleesgerecht

Smulweb imageSmulweb

Ossobuco is een glutenvrij vleesgerecht dat gestoofd wordt in de oven met heerlijke groenten en een saus met kruiden, tomaten en bouillon. Je laat het vlees smelten in je mond met groenten en je zult er geen genoeg van krijgen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el mehl
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ossobuco - glutenvrij vleesgerecht op tafel.

  1. Fijnsnijden: wortels, selderij, uien en knoflook en in de ovenbraadpan in boter stoven. Neem de pan van het vuur.
  2. Bind eventueel het vlees met keukengaren vast. Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het in de bloem. Bak het vlees in een pan met olijfolie aan beide kanten lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en leg op de groenten. Giet olie uit de pan.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Giet wijn in de pan en breng aan de kook, tot het zout opgelost is en de wijn is ingekookt.
  5. Giet kokend water over de tomaten, verwijder velletjes en pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak peterselie grof.
  6. Giet de bouillon in de pan met ingekookte wijn, voeg kruiden en stukjes tomaat toe. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over het vlees en breng aan de kook. Leg de deksel op de ovenbraadpan en laat het geheel 2 à 3 uur stoven in de oven. Giet om de 30 minuten de saus over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees