- 200 g Amandelmeel
- 60 g Agave siroop biologisch
- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gezonde nieuwjaarsappelcake op tafel.
- Neem een beslagkom en meng hierin het meel, de bloem, de kaneel en het bakpoeder.
- Roer vervolgens de amandelmelk, kokosolie, honing en agave/ahorn siroop erdoorheen.
- Snijd de appels in stukjes en roer ook deze door het beslag. Je kunt er voor kiezen om de schil te laten zitten, maar deze kun je ook verwijderen als je dit lekkerder vindt.
- Maak gebruik van een mixer met deeghaken om een glad beslag te creëren.
- Schep het beslag in een cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten.
- Haal de cake uit de oven en bedek met aluminium folie om de bovenkant te beschermen tegen aanbranden, en zet opnieuw in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Doe de bekende saté prikker test om te kijken of de cake volledig gaar is.
- Laat de cake afkoelen, snijd in plakjes en geniet ervan!