flammkuchen mit bier

flammkuchen mit bier

Smulweb imageSmulweb

Flammkuchen mit bier is een heerlijk hartige taart uit de Elzas. Het deeg is lekker knapperig en de topping van crème fraîche, uien, spekjes en Emmentaler kaas maken het een ware traktatie. Perfect om te serveren tijdens je feestje. Bon appétit!

60 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Keukenkruid
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke flammkuchen mit bier op tafel.

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe het bloem in een grote kom en voeg droge gist toe (of fijn gebrokkelde verse gist met 1 theelepel suiker erbij). Voeg ook een theelepel zout en 6 eetlepels olijfolie toe. Voeg als laatste 300 ml lauw water toe en kneed het deeg met de deeghaken van je mixer. Kneed het deeg vervolgens met de hand op een bestoven werkbank en maak er een bal van. Laat het deeg voor 45 minuten op een warme plek rijzen onder een schone theedoek.
  2. Meng de crème fraîche met flink wat peper en zeezout en 1,1/2 eetlepel witte peper en snijd de uien in ringen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de stukken uit en leg ze op de bakplaat. Smeer de randen van het deeg in met olijfolie en laat ze 20 minuten rusten.
  4. Beleg de flammkuchen als volgt: een flinke laag van het crème fraîche mengsel, de uien, spekjes en als topping Emmentaler kaas. Bak de flammkuchen in ongeveer 10 minuten goudbruin in de oven. Note: Some parts of the original text containing personal preferences and suggestions have been omitted in the corrected version.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Flammkuchen