Broodje mozzarella tomaat

Broodje mozzarella tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk broodje mozzarella tomaat voor de lunch, makkelijk zelf te maken en perfect voor visite. Maak de tapenade door de inhoud van een pot olijven te mengen en smeer dit op de broodjes. Leg hierop rucola en plakjes mozzarella, garneer met olijven en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Kaiserbroodje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Broodje mozzarella tomaat op tafel.

  1. Begin met het maken van de tapenade voor op de broodjes. Doe de pot in zijn geheel in een maatbeker samen met ongeveer 2/3 van de olijven. Blend alles tot een mooie pasta. Voeg eventueel een knoflookteentje toe, maar dit is niet noodzakelijk voor de lunch.
  2. Smeer de tapenade op de broodjes. Leg de rucola op de broodjes, gevolgd door plakjes mozzarella.
  3. Garneer met schijfjes olijven en maak af met olijfolie en peper en zeezout.
  4. Wil je er hapjes van maken voor visite? Bestrijk dan een stokbroodje met olijfolie en rasp er wat knoflook overheen. Verwarm het broodje voor 5 minuten in de oven die op 200 graden staat en je zelfgemaakte toastje is klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas