Rosbief bonbon

Rosbief bonbon

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk voorgerecht van zalm en mierikswortel, geserveerd in een glaasje. Fris van smaak door de combinatie van zalm en augurk en een licht pittige smaak van de mierikswortel. Het gerecht is gemakkelijk te maken en staat na 15 minuten op tafel.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rosbief bonbon op tafel.

  1. Start met het heel fijn snijden van de champignons. Houd wel nog wat champignons achter de hand, zeker twee per persoon om nog te vullen. Dit is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog mooi uit voor de presentatie. Snipper de sjalot en knoflookteen ook fijn. Hak de rozemarijn indien nodig fijn.
  2. Verhit een pan op het vuur en smelt de boter. Bak de sjalot glazig en voeg vervolgens de champignons, knoflook en rozemarijn toe. Kruid het geheel met zout en peper. Ook de hele champignons doe je in de pan, let op alleen het hoedje. Laat alles goed bruin bakken en blus af met een goede scheut rode wijn en laat deze volledig absorberen door de champignons.
  3. Terwijl de champignons bakken, snijd je de peterselie fijn en meng je dit door de roomkaas. Hou nog wat peterselie over voor de garnering. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet deze op de grillstand.
  4. Voeg de gebakken champignons toe aan het roomkaas-mengsel en meng goed door elkaar. Vul de hele champignons met wat van het mengsel en zet ze in de oven voor ongeveer 5 minuten onder de grillstand.
  5. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast voor een kwartier. Gebruik huishoudfolie om de rosbief te vullen. Leg een plak rosbief horizontaal op de folie en leg hier verticaal een andere plak op. Voeg 2 eetlepels van de vulling in het midden. Vouw de bonbon dicht en wikkel het strak in de folie.
  6. Serveer de bonbon op een bord met 2 gevulde champignons ernaast en garneer met takjes peterselie. Let op, de bonbon moet dezelfde dag nog opgegeten worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees