Recept voor heerlijke italiaanse pasta met zalm

Recept voor heerlijke italiaanse pasta met zalm

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Italiaanse pasta met zalm brengt een beetje luxe op tafel. Geniet van de smaak van verse zalm, smaakvolle groenten en verse dille in een romige saus. Laat de zalm langzaam gaar worden en serveer de pasta al dente.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Recept voor heerlijke italiaanse pasta met zalm op tafel.

  1. Zet een pan op met ruim water voor de pasta, zout en een paar laurierblaadjes. Maak de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur en laat deze warm worden. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze lichtjes (sel iets donkerder dan glazig maar niet uitdrogen). Maak ondertussen de wortel schoon, snijd of rasp deze in smalle reepjes en voeg toe. Pers de knoflook en voeg toe. Breng alles op smaak met een beetje zout, flink wat grof gemalen zwarte peper. Laat alles op een laag vuurtje beetgaar worden en schep het af en toe door.
  3. Snijd de zalm in stukken en breng deze op smaak met zout en peper. Snijd een takje verse dille fijn. Voeg de slagroom, dille en de zalm toe en laat de zalm langzaam gaar worden. Roer niet maar schep de saus met een lepel voorzichtig om. Let op: de room mag niet koken, want dan kan hij gaan schiften. Proef de saus en voeg eventueel zout toe.
  4. Als de pasta ook gaar is, kan het geserveerd worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta