Braadworst en zuurkool bun weekendhap

Braadworst en zuurkool bun weekendhap

Smulweb imageSmulweb

Niets is zo lekker als braadworstjes in een broodje, dit keer met zuurkool, appel, spek, bruine suiker en mosterd. Even in de pan, broodje roosteren, alles erop en eraan en klaar. Een echte weekendhap die je zeker eens moet proberen!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Braadworst en zuurkool bun weekendhap op tafel.

  1. Spoel indien nodig 250 g zuurkool licht af om het minder zuur te maken. Snijd 1 appel in blokjes en 150 g zuurkoolspek in blokjes. Snijd ook 1 ui fijn.
  2. Meng de zuurkool, appel, zuurkoolspek, bruine suiker, fijngesneden ui en mosterd goed door elkaar.
  3. Verdeel het zuurkoolmengsel over braadworstjes en doe dit in een pan met deksel. Laat de braadworstjes en zuurkool gaar worden op een zacht vuur. Dit duurt ongeveer 3/4 uur.
  4. Rooster gehalveerde puntbroodjes in een droge pan of op een broodrooster.
  5. Plaats wat zuurkoolmengsel op de onderste helft van een broodje en leg daarop een braadworstje. Verdeel weer wat zuurkoolmengsel erover en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Zuurkool