- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Braadworst en zuurkool bun weekendhap op tafel.
- Spoel indien nodig 250 g zuurkool licht af om het minder zuur te maken. Snijd 1 appel in blokjes en 150 g zuurkoolspek in blokjes. Snijd ook 1 ui fijn.
- Meng de zuurkool, appel, zuurkoolspek, bruine suiker, fijngesneden ui en mosterd goed door elkaar.
- Verdeel het zuurkoolmengsel over braadworstjes en doe dit in een pan met deksel. Laat de braadworstjes en zuurkool gaar worden op een zacht vuur. Dit duurt ongeveer 3/4 uur.
- Rooster gehalveerde puntbroodjes in een droge pan of op een broodrooster.
- Plaats wat zuurkoolmengsel op de onderste helft van een broodje en leg daarop een braadworstje. Verdeel weer wat zuurkoolmengsel erover en serveer direct.