Mosselen op italiaanse wijze

Mosselen op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Met deze mosselen op Italiaanse wijze waan je je zo aan de Italiaanse kust! De mosselen worden gekookt in een grof gehakte peterselie en basilicum, samen met ansjovisfilets en fijngehakte knoflook. Geserveerd met een flinke scheut witte wijn en grof gemalen peper. Buon appetito!

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mosselen op italiaanse wijze op tafel.

  1. Controleer de mosselen op breuk en gooi de schelpen weg die stuk zijn of niet vanzelf weer dicht gaan. Knijp even een beetje in de mossel en als de mossel niet reageert, gooi hem weg.
  2. Was de mosselen goed om te voorkomen dat er zand in de soep terechtkomt.
  3. Hak de platte peterselie en basilicum grof en snipper de tenen knoflook.
  4. Verhit in een grote pan wat olijfolie op matig vuur en laat de ansjovisfilets als het ware smelten. Verhoog het vuur iets en fruit de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook kort, hooguit een minuutje.
  5. Voeg de passata toe en de peterselie en basilicum. Hou een beetje achter voor de garnering. Voeg de mosselen toe en schenk er een flinke scheut witte wijn bij. Maak af met flink wat grof gemalen peper.
  6. Kook de mosselen met de deksel op de pan een paar minuten tot ze allemaal open zijn. Hussel even door en garneer met de rest van de peterselie en basilicum. Serveer de mosselen direct uit de pan of schaal. Eet smakelijk!
eet smakelijk