- 5 Kardemompeultjes
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofperen in kruidige witte wijn-karamelsaus op tafel.
- Zet de stoofpeertjes rechtop naast elkaar op de bodem van een wijde pan. Doe de rest van de ingrediënten, behalve de honing, erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat de peertjes 25 minuten stoven.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schep de peren dan voorzichtig in een ovenschaal. Kook het overgebleven vocht in de pan nog iets in. Roer de honing erdoor en zeef de saus boven de peertjes in de schaal.
- Zet de schaal in de oven en laat de peren daar verder garen. Open de oven zo nu en dan kort om wat karamelsaus over de peren te gieten of om de peren om te draaien. Dit gaat het makkelijkst met twee lepels. Pas op dat u de peertjes niet beschadigt.
- De peren zijn gaar wanneer u met een scherp mesje er makkelijk doorheen kunt prikken. Er moet geen weerstand zijn. Dit is na ongeveer 45 minuten.
- Laat ze iets afkoelen en serveer ze op deftige bordjes. Overgiet ze met de saus uit de ovenschaal.