Sate van de haas uit de oven

Sate van de haas uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Sate van de haas is heerlijk, en al helemaal uit de oven. Een perfect BBQ alternatief. De marinade met ketjap geeft de sate een authentieke smaak. Geserveerd met knapperige groenten en pittige pindasaus, ook naast de barbecue koningswaardig!

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sate van de haas uit de oven op tafel.

  1. de gember zo klein mogelijk en pers de knoflook. Meng dit door de olie en de ketjap. Snij de varkenshaas in grove blokken (ca. 2 à 3 cm).
  2. het vlees door de marinade en laat een paar uur staan (min. 1 uur).
  3. de aardappeltjes (in de schil) op het vuur in ruim water en laat kort even koken (2 à 3 min). Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Snij de paprika, courgette en aardappeltjes in grove stukken.
  4. het vlees met de marinade in een vergiet. Vang de marinade op, die is de basis voor de saus. Laat het vlees even uitlekken. Leg daarna de satéblokjes in het midden van de ovenschaal en strooi daar wat sesamzaad overheen. Verdeel de groente rondom het vlees, aardappels bovenop, zodat de groente nog een beetje knapperig blijft.
  5. peper, zout en rozemarijn op de groente en aardappels en besprenkel die met een beetje olijfolie. Braad de schaal in circa een uur gaar op niet te hoge temperatuur in de oven (175 gr.).
  6. een uitje met de sambal. Voeg daar de gezeefde marinade bij en warm het geheel door. Voeg 4 à 5 eetlepels pindakaas toe en roer de saus glad. Voeg op laag vuur de kokosmelk toe en doorwarmen (NIET KOKEN).
eet smakelijk