Cranberry jam met sinaasappel en grand marnier

Cranberry jam met sinaasappel en grand marnier

Smulweb imageSmulweb

Combinez de zoetzure smaken van verse cranberry, sinaasappel en Grand Marnier in een heerlijke jam. Lekker met croissants of een plakje brood.

15 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Sinaasappelsap
  • 40 ml Grand marnier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cranberry jam met sinaasappel en grand marnier op tafel.

  1. Was de cranberries en doe ze met aanhangend water in de pan.
  2. Rasp eerst de schil en pers de sinaasappel daarna uit.
  3. Voeg het sap, de rasp, de suiker en de Grand Marnier toe aan de cranberries en breng dit allemaal samen aan de kook.
  4. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer het geheel met een staafmixer.
  5. Vul goed schoongemaakte potten (heet water met soda of vaatwasser) met de jam, eventueel met behulp van een trechter.
  6. Draai de deksels op de potjes en zet ze ongeveer 10 minuten ondersteboven zodat ze goed vacuüm trekken.
  7. Laat de potten verder afkoelen en bewaar ze op een koele, donkere plek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cranberries Jam Sinaasappel