Lekkere zachte knolselderijsoep met prei gehaktballetjes champignons

Lekkere zachte knolselderijsoep met prei gehaktballetjes champignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk zachte knolselderijsoep met prei gehaktballetjes champignons. De soep wordt bereid met aardappel-, knolselderij-, prei-, en slagroom. Daarnaast maken de gehaktballetjes en champignons de soep compleet. Perfect als voorgerecht bij een diner!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lekkere zachte knolselderijsoep met prei gehaktballetjes champignons op tafel.

  1. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de stukjes aardappel, knolselderij en prei toe en bak 2 minuten al omscheppend mee.
  2. Voeg zoveel water en wijn toe zodat de groenten net onder staan. Voeg de bouillontabletten toe. Breng alles aan de kook en laat zolang koken tot de groenten en de aardappelen zacht zijn.
  3. Pureer de soep en voeg de slagroom eraan toe. Is de soep toch nog te dik, doe er dan nog wat bouillon bij.
  4. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Rol hiervan kleine gehaktballetjes. Breng de soep weer aan de kook en doe de gehaktballetjes in de soep. Laat ze garen in de soep.
  5. Bak ondertussen de champignons in een eetlepel zonnebloemolie. Voeg de champignons en de peterselie toe aan de soep. Maak eventueel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Vlees Prei Paddenstoelen Knolselderij soep Champignons