Gevlochten brioche

Gevlochten brioche

Smulweb imageSmulweb

Ben je op zoek naar een lekker recept voor bij de koffie of als dessert? Probeer dan dit heerlijke gevlochten brioche brood. De zachte, luchtige structuur in combinatie met de zoete smaak van suiker zorgt gegarandeerd voor een smakelijk geniet momentje!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Gevlochten brioche op tafel.

  1. Los de gist met behulp van een vork op in de lauwe melk (ca. 35°C). Laat 1 minuut rusten.
  2. Doe de tarwebloem, de boter, de suiker, het zout en de melk met gist in de kom met het kneedmes.
  3. Zet de machine aan in werking en laat 1 minuut kneden. Duw het deeg indien nodig van de wanden neer met de spatel. Laat de machine nog enkele seconden draaien.
  4. Doe het deeg in een licht met bloem bestrooide kom. Dek af met plastic folie of met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rusten.
  5. Verdeel het deeg in drie gelijke delen en vorm 3 lange dunne rollen door het deeg over het werkblad te rollen. Maak een vlecht en leg deze in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm.
  6. Laat het deeg gedurende 30 minuten in de oven rijzen bij een temperatuur van 60°C (th. 2).
  7. Neem het brood uit de oven. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
  8. Breek 1 ei. Bestrijk het brood met een kwast met ei zodat het mooi bruin wordt.
  9. Zet de vorm in de oven en bak het brood ca. 20 minuten. Leg er een vel aluminiumfolie op als de bovenkant te donker wordt.
  10. Laat het brood in de vorm afkoelen voordat u het uit de vorm neemt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood