Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gevlochten brioche op tafel.
- Los de gist met behulp van een vork op in de lauwe melk (ca. 35°C). Laat 1 minuut rusten.
- Doe de tarwebloem, de boter, de suiker, het zout en de melk met gist in de kom met het kneedmes.
- Zet de machine aan in werking en laat 1 minuut kneden. Duw het deeg indien nodig van de wanden neer met de spatel. Laat de machine nog enkele seconden draaien.
- Doe het deeg in een licht met bloem bestrooide kom. Dek af met plastic folie of met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in drie gelijke delen en vorm 3 lange dunne rollen door het deeg over het werkblad te rollen. Maak een vlecht en leg deze in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm.
- Laat het deeg gedurende 30 minuten in de oven rijzen bij een temperatuur van 60°C (th. 2).
- Neem het brood uit de oven. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
- Breek 1 ei. Bestrijk het brood met een kwast met ei zodat het mooi bruin wordt.
- Zet de vorm in de oven en bak het brood ca. 20 minuten. Leg er een vel aluminiumfolie op als de bovenkant te donker wordt.
- Laat het brood in de vorm afkoelen voordat u het uit de vorm neemt.