Stroopwafel cupcakes

Stroopwafel cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Smullen maar van deze heerlijke stroopwafel cupcakes! Proef de cupcakes met de stukjes stroopwafel in het beslag, een topcombinatie samen met de luchtige kaneelcrème. Je maakt ze eenvoudig zelf.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stroopwafel cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C en zet de papieren bak/cakevormpjes in het muffinblik.
  2. Steek met een klein koekuitstekertje (of een appelboor) uit 2 stroopwafels ca. 12 kleine stroopwafeltjes en houd deze apart. Snijd de restjes stroopwafels en de 2 andere stroopwafels in kleine stukjes.
  3. Klop met de mixer 150 gr. Blue Band Cake & Koekjes met de suiker zacht en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het geheel glad. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en spatel tot een glad beslag ontstaat. Spatel als laatste de stukjes stroopwafel door het beslag en vul vervolgens de cupcakevormpjes voor 2/3 met het beslag.
  4. Bak de stroopwafel-cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  5. Klop voor de cupcake topping met de mixer de overgebleven margarine samen met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed door. Vul de spuitzak met de crème. Spuit zodra de cupcakes zijn afgekoeld op iedere cupcake een toefje crème en versier met een klein stroopwafeltje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes