Glutenvrije kerst tulband

Glutenvrije kerst tulband

Smulweb imageSmulweb

Deze glutenvrije kersttulband is echt een hit! Met heerlijke ingrediënten zoals sinaasappel, rozijnen, cranberries en pistachenootjes. Maak 'm af met poedersuiker voor een echt kerstgevoel. Alles op kamertemperatuur mengen, zeven, opkloppen en in 50-55 minuten goudbruin en gaar bakken.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Kokospalmsuiker
  • 2 el Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Glutenvrije kerst tulband op tafel.

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de boter samen met de suiker en de vanille in een kom en roer tot een romig geheel. Splits de eieren, vang de eiwitten op in een aparte kom en voeg de eierdooiers 1 voor 1 toe aan het boter-suikermengsel. Meng goed door, tot een lobbige massa ontstaat.
  3. Schil de sinaasappel met een scherp mes, snijd alle vliesjes weg. Snijd vervolgens de partjes in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof. Voeg de cranberries, rozijnen, stukjes sinaasappel en gehakte pistachenoten toe aan het boter-mengsel. Voeg hier de melk aan toe en roer goed door.
  4. Zeef de glutenvrije meel boven een kom, zodat een luchtig en poederig meel ontstaat. Voeg hier de bakpoeder aan toe en meng goed.
  5. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Gebruik hier de mixer voor, of laat je keukenmachine het werk doen. De eiwitten zijn stijfgeklopt als er pieken blijven staan in de kom en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
  6. Meng het gezeefde meel beetje bij beetje met het boter-mengsel. Als alles goed gemixt is, spatel je voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  7. Vet de tulbandvorm in met wat extra boter en bestuif lichtjes met wat glutenvrij meel. Schenk nu het beslag in de vorm en zet de vorm 1 à 2 keer stevig neer op het aanrecht. Zo loopt het beslag in alle hoekjes en gaatjes van de tulbandvorm.
  8. Schuif de tulband nu de oven in en bak in 50-55 minuten goudbruin en gaar.
  9. Maak de glutenvrije kerst tulband af met wat poedersuiker. Want een witte kerst moet je in Nederland toch gewoon zelf maken!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei Fruit Zuivel Sinaasappel Cranberries