Texan varkenshaas (licht pittig)

Texan varkenshaas (licht pittig)

Smulweb imageSmulweb

Texaanse varkenshaas: kruidenmix van o.a. chilipoeder, knoflookpoeder, oregano en basilicum. Snel dichtschroeien en dan garen door op hoog vuur grillen. Vlees mag wat rosé zijn. Even laten rusten na de bereiding.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.25 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Texan varkenshaas (licht pittig) op tafel.

  1. Zet de grillpan op hoog vuur.
  2. Mix de kruiden goed door elkaar en doe ze in een afsluitbaar potje (kruidenmix voor meerdere porties). Schud het potje goed en kruid daarna je vlees ruim.
  3. Controleer of de grillpan echt goed heet is (druppel water). Doe een beetje (ongeveer een theelepel) olijfolie in de hete pan en verdeel het snel over de pan.
  4. Leg je vlees in de pan en druk het even aan met een spatel. Laat het vlees mooi snel dichtschroeien. Keer het vlees om en bak het gaar (tijd afhankelijk van de dikte van het vlees). Let op dat varkenshaas best een beetje roze mag zijn.
  5. Laat het vlees enkele minuten rusten voor het opdienen om de smaak en textuur te behouden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees