Grieks lamsvlees met orzo

Grieks lamsvlees met orzo

Smulweb imageSmulweb

Dit heerlijke Griekse gerecht met lamsvlees en orzo is een smaakvolle combinatie van kruiden en groenten. Met de toevoeging van feta, olijven en muntblaadjes heb je echt een gerecht met karakter. Snel en makkelijk te bereiden. Een aanrader!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Grieks lamsvlees met orzo op tafel.

  1. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2-3 minuten rul. Schud het gehakt op een bord, giet het vet er af en zet opzij tot gebruik.
  2. Zet de pan weer op middelhoog vuur met de overgebleven olie. Doe er ui en knoflook in en laat ze al roerend in 5 minuten gaar worden. Roer er kaneel en de gedroogde en gemalen specerijen door, met versgemalen peper en zeezout en roerbak nog 1 minuut tot het geurt.
  3. Roer de tomaten en de bouillon erdoor en breng ze tegen de kook aan en laat in open pan 25 minuten zachtjes koken. Doe het gehakt weer in de pan en laat de saus nog 15 minuten zachtjes inkoken. Neem de pan van het vuur.
  4. Kook intussen de orzo in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, vang 125 ml kookvocht op, doe de pasta weer in de pan en roer het citroensap erdoor.
  5. Roer de spinazie door de lamssaus tot hij slinkt, voeg nu ook munt, peterselie en orzo toe en schep alles door elkaar. Voeg, als de saus te droog is, een beetje achtergehouden kookvocht toe.
  6. Serveer het gerecht bestrooid met olijven, feta en extra muntblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Vlees Pasta