Pasta uit de oven

Pasta uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze pasta uit de oven wint altijd aan populariteit. Pastaschelpen, pancetta, groene doperwten en courgette gecombineerd met citrus en room, en overgoten met Parmezaanse kaas. Een mooi ontspannen recept voor thuis of op de camping.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pasta uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180C en vet een grote ovenschaal in.
  2. Kook de pastaschelpen met wat zout volgens de voorschriften op de verpakking gaar. Afgieten, uit laten lekken en opschudden met wat olijfolie.
  3. Kook intussen de doperwtjes in 2-3 minuten gaar, spoel ze met koud water na het afgieten.
  4. Rasp de courgettes grof, doe het in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat het ongeveer in 10 minuten uitlekken. Dep het tot slot droog (in een theedoek bijv.).
  5. Verhit olie in een pan en roerbak de pancetta in een paar minuten knapperig. Voeg de gehakte knoflook, de courgette en de geraspte schil van 1 citroen toe en bak het allemaal nog eens 2-3 minuten.
  6. Breng het op smaak met peper en zout. Laat het daarna afkoelen en prak het met een vork, samen met de doperwten, tot een grove pasta.
  7. Vul de pastaschelpen ermee en leg ze in de ovenschaal.
  8. Doe de kaas en de slagroom in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. Roer af en toe tot de kaas is gesmolten en de saus glad is.
  9. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet de saus over de pastaschelpen en bestrooi ze met parmezaanse kaas. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta