Bloemkool pakoras

Bloemkool pakoras

Smulweb imageSmulweb

Bloemkool pakoras: pittige Indiase beignets met bloemkool. Gemaakt van kikkererwtenmeel, kruiden en een vleugje citroen. Even in het deeg dippen en dan op tafel met zoete mangochutney en een verkoelende yoghurtdip. Serveer het als een bijgerecht of als snack tijdens je volgende feestje!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 140 g Kikkererwtenmeel
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkool pakoras op tafel.

  1. Meng het kikkerwtenmeel, koriander, garam masala, zout, kurkuma en chilipoeder in een grote kom. Maak er een kuiltje in en doe daar 1 el arachideolie, de citroensap en 2 el water in. Vermeng alles tot een stevig deeg ontstaat.
  2. Giet de rest van het water erbij terwijl je met de garde goed blijft roeren en kloppen, tot er een glad deeg ontstaat dat eruitziet als dikke room. Roer op het laatst het karwijzaad erdoor en dek de kom af. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten.
  3. Verhit de frituurpan op 180C. Haal de bloemkoolroosjes door het deeg, laat het even uitdruppelen voor je ze in de hete olie legt.
  4. Bak er niet te veel tegelijk en maximaal 3 minuten, tot ze er bruin en knapperig uitzien. Laat ze na het bakken even uitlekken op een stukje keukenrol.
  5. Serveer de bloemkoolbeignets samen met mango chutney.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool