Pasta pesto met olijven

Pasta pesto met olijven

Smulweb imageSmulweb

Pasta pesto met olijven, een heerlijke pasta voor elk seizoen. Penne gekookt met kip, tuinbonen, pesto, crème fraiche en fijn gesneden olijven, maken dit tot een feestelijk gerecht. Lactosevrij? Gebruik lactosevrije crème fraîche.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Tuinbonen Diepvries

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasta pesto met olijven op tafel.

  1. Knip de kip in stukjes. Haal de olijven en knoflook uit het bakje en doe de overgebleven olie in de braadpan. Bak de kip goudbruin.
  2. Snij de knoflook die in het bakje met de olijven zit fijn en voeg deze toe aan de kip. Voeg de tuinbonen toe en wacht totdat deze ontdooid zijn.
  3. Zet ondertussen het water op voor de penne. Als het water kookt, doe de penne erin en kook deze volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
  4. Voeg daarna de pesto en crème fraise toe aan de kip met tuinbonen. Laat dit op zacht vuur pruttelen.
  5. Snij ondertussen de olijven in vier stukjes en voeg deze toe aan de saus. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer deze goed doorheen.
  6. Giet de penne af en verdeel deze over de vier borden. Verdeel vervolgens de saus over de vier borden en gebruik de overgebleven Parmezaanse kaas als garnering eroverheen.
  7. Voeg peper toe naar eigen smaak. Eetsmakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta