- 330 ml Bokbier
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Vlaams stoofvlees van kip op tafel.
- Snijd de kip in dobbelsteentjes en het spek in reepjes. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
- Hak de uien fijn. Plaats het snijmes in het apparaat en doe de ui erin, gebruik de chopfunctie. Fruit de uien met de spekreepjes 2 minuten en vervang het mes door het roerstaafje. Doe wat olie of boter erbij en voeg de spekreepjes toe. Stel het apparaat in op 1-pansfunctie en start het programma.
- Voeg na 2 minuten het vlees toe en bestrooi het met peper en zout. Laat het geheel nog 8 minuten meebakken.
- Voeg na 10 minuten het bier, bouillonblokje, peterselie, laurierblaadje en de tijm toe. Laat het geheel 30 minuten pruttelen.
- Voeg na een half uur de ontbijtkoek toe waar je mosterd op hebt gesmeerd. Maak van maïzena en een beetje water een papje en voeg dit ook toe. Laat het geheel nog 15 minuten pruttelen.
- Zet de temperatuur op 3, de timer op 15 minuten en de roersnelheid op 1 om de laatste fase handmatig in te stellen.
- Serveer het stoofpotje.