- 350 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hollands pannetje met sperzieboontjes en sate op tafel.
- Verhit een hapjes- of koekenpan met een flinke scheut olie en fruit hierin de harissa met sambal licht aan.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat deze wat kleur krijgen. Voeg dan het spek toe met de bovengenoemde kruiden, en bak totdat het spek wat kleur krijgt en de ui zacht is.
- Verkruimel de bouillon tablet erover en voeg de krieltjes, sperziebonen, satésaus en 350 ml water toe. Roer alles goed door zodat eventuele satésaus opgelost is en breng dan alles aan de kook. Leg de deksel erop.
- Zet het vuur iets lager en smoor de krieltjes en sperziebonen zachtjes gaar.
- Bak in een andere koekenpan de spiegeleieren of kook de eieren halfzacht.
- Serveer de satépannetje en leg de spiegeleieren bovenop. Eet smakelijk!