- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 17 stappen deze heerlijke Penne a la vodka op tafel.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Ontvel de tomaten (30 seconden in kokend water dompelen) en haal met een theelepel het zaad eruit.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselie grof.
- Bak de spekblokjes op laag vuur knapperig en bruin.
- Doe een flinke laag olijfolie in een braadpan.
- Bak de plakjes knoflook hierin op middelhoog vuur. (niet bruin laten worden
- dan wordt hij bitter)
- Voeg de wodka toe en laat inkoken tot de helft.
- Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het chilipepertje erover.
- Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
- Voeg zout of een bouillonblokje toe en kook de penne hierin beetgaar.
- Giet deze af en doe bij de tomaten in de pan.
- Voeg de crème fraîche toe
- roer alles goed door elkaar.
- Voeg de peterselie toe en roer nog een keer vluchtig door.
- Verkruimel de bacon erover en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een salade of broccoli, boontjes oid.