Penne a la vodka

Penne a la vodka

Smulweb imageSmulweb

Deze penne a la vodka is heerlijk romig door de crème fraîche. De tomatensaus met spekjes en knoflook maakt dit pastagerecht extra lekker. Maak af met versgeraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een salade of broccoli.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Penne a la vodka op tafel.

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  2. Ontvel de tomaten (30 seconden in kokend water dompelen) en haal met een theelepel het zaad eruit.
  3. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselie grof.
  4. Bak de spekblokjes op laag vuur knapperig en bruin.
  5. Doe een flinke laag olijfolie in een braadpan.
  6. Bak de plakjes knoflook hierin op middelhoog vuur. (niet bruin laten worden
  7. dan wordt hij bitter)
  8. Voeg de wodka toe en laat inkoken tot de helft.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het chilipepertje erover.
  10. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
  11. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
  12. Voeg zout of een bouillonblokje toe en kook de penne hierin beetgaar.
  13. Giet deze af en doe bij de tomaten in de pan.
  14. Voeg de crème fraîche toe
  15. roer alles goed door elkaar.
  16. Voeg de peterselie toe en roer nog een keer vluchtig door.
  17. Verkruimel de bacon erover en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een salade of broccoli, boontjes oid.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta