- 1 Haan
- 2 takjes Tijm (takje)
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin klassiek op tafel.
- Smelt wat boter in een pan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak ze even mee. Haal sjalotjes en spek uit de pan en leg ze even opzij.
- Smelt wat boter in een stoofpan met dikke bodem, voeg de stukken gevogelte toe en bak ze aan alle zijden bruin.
- Voeg sjalotjes, spek, knoflook en wortelen aan het stoofpotje toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
- Giet de wijn en de kippenbouillon erbij en laat een uur met deksel op een zacht vuurtje sudderen.
- Voeg de kastanjechampignons toe en laat nog 15 minuten stoven. Controleer of alles goed gaar is.
- Bind de saus eventueel met wat maïzena.