Spruitjesstamppot met appel

Spruitjesstamppot met appel

Smulweb imageSmulweb

Een echte Hollandse klassieker met een frisse toevoeging van appeltjes en spekjes. En als je op zoek bent naar nog meer variaties, zijn stroganoff en andijvie stamppot ook een aanrader.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Spruitjesstamppot met appel op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden (overlangs).
  3. Pel het sjalotje en snijd het fijn.
  4. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes (schillen mag maar hoeft niet).
  5. Bak de spekjes in een wok (of hapjespan). Voeg geen vetstof toe want de spekjes geven genoeg vet.
  6. Voeg de spruitjes toe en wok deze nog ongeveer 10 minuten mee. Proef zelf even de gewenste gaarheid.
  7. Voeg de appelstukjes toe en wok nog 1 minuut mee. Ze hoeven alleen maar warm te worden en niet gaar te zijn.
  8. Maak ondertussen puree van de aardappelen samen met de sjalot, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
  9. Voeg het roerbakmengsel toe aan de puree en schep alles goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Fruit Appel