Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Spruitjesstamppot met appel op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden (overlangs).
- Pel het sjalotje en snijd het fijn.
- Was de appel en snijd deze in kleine blokjes (schillen mag maar hoeft niet).
- Bak de spekjes in een wok (of hapjespan). Voeg geen vetstof toe want de spekjes geven genoeg vet.
- Voeg de spruitjes toe en wok deze nog ongeveer 10 minuten mee. Proef zelf even de gewenste gaarheid.
- Voeg de appelstukjes toe en wok nog 1 minuut mee. Ze hoeven alleen maar warm te worden en niet gaar te zijn.
- Maak ondertussen puree van de aardappelen samen met de sjalot, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg het roerbakmengsel toe aan de puree en schep alles goed door elkaar.