Heerlijke gebakken vis bijv kabeljauw met knapperig amandelkorstje

Heerlijke gebakken vis bijv kabeljauw met knapperig amandelkorstje

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauw met een knapperig amandelkorstje, wie wil dat nou niet? Kruid de vis met peper en zout, smeer de vis in met mosterd en bedek de vis met amandelschaafsel en paneermeel en bak het tot het goudbruin is. Heerlijk met bijvoorbeeld aardappels uit de oven en verse groente.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Heerlijke gebakken vis bijv kabeljauw met knapperig amandelkorstje op tafel.

  1. Maak het amandelschaafsel wat fijner (bijvoorbeeld in plastic zakje dan met bijv. een deegroller eroverheen). Meng het amandelschaafsel met het paneermeel.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Kruid de vis met peper en zout. Smeer de vis aan één zijde in met de mosterd. Druk de vis met de mosterdzijde in het amandelmengsel.
  3. Zet de warmtebron iets lager en bak de vis aan de gepaneerde zijde plm. 2 tot 3 minuten. Draai de vis om en bak de andere zijde nog 3 minuten.
  4. De baktijd is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het stuk vis. Ik had dunne stukken vis, zie foto.
eet smakelijk