Piggy pops

Piggy pops

Smulweb imageSmulweb

Mals en smaakvol: daar staat deze haas om bekend. Omwikkeld met spek, en wat dacht je van gegrilde wortels, paprika en aardappeltjes? Serveer met mosterdsaus. Dat wordt smullen met de familie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Piggy pops op tafel.

  1. Kook de wortels 8 tot 10 minuten, laat uitlekken en dep droog. Meng kruiden met olie en roer goed om. Laat de kruiden even zacht worden in de olie. Voeg wortels toe en schep goed door.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem 100 gram spek en snijd zeer fijn. Bind de "staart" van de haas aan het wat dikkere stuk, zodat de haas overal een gelijke dikte heeft. Smeer licht in met kruiden en omwikkel met plakken katenspek.
  3. Bak in ongeveer 15 minuten af in de oven en draai af en toe. Als het spek bruin en krokant is, zijn ze klaar. Laat op laag vuur het gesneden spek zijn vet verliezen, voeg aardappeltjes toe en bak op hoger vuur mooi krokant. Bestrooi met wat paprikapoeder voor serveren.
  4. Laat de grillpan heet worden, voeg wortels toe. Maal zout uit de molen erover, keer om, nog wat zout en grill mooi donker en gerimpeld.
  5. Meng de mosterd met honing en water of melk en meng tot mooie gladde saus.
  6. Leg de bereide haas op een bord, voeg de wortels en aardappeltjes toe. Schenk de mosterdsaus over de haas. Enjoy!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees