Gehaktbrood uit de oven

Gehaktbrood uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Dit gehaktbrood uit de oven kruid je met geurige Italiaanse kruiden, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel. Je hebt je handen bijna helemaal vrij, omdat je dit recept grotendeels gaart in de oven. Serveer het gehaktbrood met zelfgemaakte tomatensaus en geniet.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktbrood uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze op laag vuur in wat olijfolie. Bak tot de ui glazig is, voeg dan de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, cayennepeper en de kaneel toe. Roer dit even kort door en laat de specerijen warm worden, maar niet aanbakken.
  2. Haal de pan van het vuur en laat de gebakken ui en knoflook afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten. Kneed het gehakt met de eieren en de beschuitkruimels tot een stevige massa.
  3. Voeg dan de gebakken ui en knoflook, de peterselie en een snuf zout en peper toe en meng goed. Maak van het gehakt een grote rol en beleg de bovenkant van de rol met de plakjes spek.
  4. Doe hier de tomatenblokjes in een kom, voeg zout, peper, suiker en eventueel tabasco of sambal toe. Roer goed en schenk in de vorm voor het gehakt.
  5. Leg de gehaktrol in de vorm, zodat de kant met het spek naar boven ligt en gaar het voor ongeveer 35 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees