Arabische aubergine

Arabische aubergine

Smulweb imageSmulweb

Arabische aubergine met een krokant laagje, verse kruiden, amandelen en tahinadressing. Serveer het gerecht lauwwarm en strooi op het laatst nog wat pul biber over de aubergine. Een heerlijk vegetarisch gerecht!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 g Basilicum
  • 4 takjes Oregano vers (takje)
  • 1 tl pul biber

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Arabische aubergine op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in dunne plakken in de lengte. Bestrooi ze met zout en besprenkel rijkelijk met milde olijfolie. Leg ze op een ovenplaat en rooster ze goudbruin in ca. 15 minuten.
  2. Pluk de blaadjes van de kruiden. Verhit een scheutje milde olijfolie. Frituur de amandelen goudbruin. Hak ze na het afkoelen grof.
  3. Maak een dressing van de tahina, het citroensap, 1 dl kokend water en olijfolie. Breng op smaak met zout. Het hete water zorgt ervoor dat de dressing mooi vloeibaar blijft. Als de dressing weer wat dikker wordt, wat heet water en eventueel wat zout toevoegen.
  4. Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi rijkelijk met de groene kruiden, het citroenrasp en de amandelen. Verbrokkel de kaas erover en besprenkel met de tahinadressing en wat frisgroene olijfolie. Strooi er tot slot nog wat pul biber over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine