Frikadel kentang

Frikadel kentang

Smulweb imageSmulweb

Frikadel kentang. Een heerlijke Indonesische snack gemaakt van aardappelen, gehakt, prei, selderij en ei. Stevige kruiding met peper en nootmuskaat. Bereid de frikadel in ronde vormen, paneer ze in ei en paneermeel en frituur ze goudbruin.

45 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Frikadel kentang op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Stamp de aardappelen fijn en vermeng ze met het gehakt, de fijngesneden prei, de selderij en 2 eieren.
  3. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
  4. Maak van de massa platte rondjes.
  5. Haal de rondjes even door het eigeel en daarna door de paneermeel.
  6. Bak de rondjes in hete olie goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden