Oosterse schorseneren

Oosterse schorseneren

Smulweb imageSmulweb

Schorseneren passen perfect in deze heerlijke oosterse wokpan. Gekookt en daarna gewokt met knoflook, sesamzaad en verschillende sauzen. Lekker in combi met rijst.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oosterse schorseneren op tafel.

  1. Kuis de schorseneren met een dunschiller en snij ze in gelijke delen van circa 5 cm.
  2. Kook de schorseneren beetgaar in water met wat zout.
  3. Rooster het sesamzaad.
  4. Giet de schorseneren af.
  5. Doe de arachide-olie in een wokpan.
  6. Wok de sjalotten, knoflook en gember. Zet het vuur niet te hoog, wok het geheel ongeveer 2 minuten.
  7. Doe de mirin, sojasaus en oestersaus erbij en laat dit 2 minuten stoven.
  8. Voeg de schorseneren toe, samen met de sesamolie en wok nog ongeveer 4 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen