- 3 takjes Basilicum vers (takje)
- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Rigatoni in een tomaat-mascarponesausje op tafel.
- Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook.
- Stoof deze aan in een scheutje olijfolie.
- Snijd de courgette, de aubergine en de zongedroogde tomaten in blokjes en voeg bij de ui. Laat even stoven.
- Voeg de olie van de zongedroogde tomaten en de tomatenblokjes toe. Roer de mascarpone onder de saus.
- Hak de oregano en de basilicum fijn.
- Breng de saus op smaak met peper, zout, tabasco, oregano en basilicum. Voeg nog een lepeltje suiker/zoetstof toe.
- Verdun de saus eventueel met een scheutje water.
- Kook de rigatoni beetgaar.
- Meng de saus onder de pasta.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas. Werk af met een takje verse oregano.