Zigeunersaus met de kcook

Zigeunersaus met de kcook

Smulweb imageSmulweb

De Zigeunersaus met de kcook is in een handomdraai gemaakt. Champignons, paprika, augurk, tomatenpuree, ketchup en nog veel meer worden aangebraden en samen met de kcook tot een pikante saus gekookt die perfect is voor bij de schnitzel.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 ml Water
  • 0.5 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zigeunersaus met de kcook op tafel.

  1. Bereid de ingrediënten voor: - Pel de knoflook en de ui en snijd ze in grove stukken. - Poets de champignons indien nodig met een doek of borsteltje schoon en snijd ze in dunne plakjes. - Snijd de paprika en augurk in blokjes.
  2. Hak de ui en de knoflook fijn (met behulp van het mes en gebruik de hakfunctie, ongeveer 10 seconden). - Voeg een scheutje olie toe en fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuut (vervang het mes door het roerstaafje). - Doe de champignons, paprika en augurk erbij en laat dit geheel nog 9 minuten fruiten.
  3. Voeg de bouillon, wijn, tomatenpuree en de ketchup toe, roer 1 minuutje en doe er dan de suiker, azijn en de sambal bij. Laat dit geheel nog 14 minuten sudderen.
  4. Giet er een maïzena papje bij en laat dit nog 5 minuutjes pruttelen (handmatig instellen). - Als je een gedeelte in een glazen pot wilt doen om later te gebruiken, moet je dit meteen doen als de saus klaar en nog goed heet is. - Je kunt natuurlijk ook de saus laten afkoelen en invriezen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen