Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tulband of cake met rozijnen abrikozen cranberys amandelen en rum op tafel.
- Zet de gedroogde vruchten een avond tevoren in de rum of amaretto en laat ze uitlekken in een zeef.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vorm in met boter en bestuif met wat bakmeel.
- Klop de zachte boter met de suiker met de mixer of keukenmachine tot een mooie gladde lichtgele massa en voeg één voor één de eieren toe. Voeg steeds een ei toe als het vorige ei is opgenomen in het deeg.
- Meng de gemalen amandelen met het zelfrijzend bakmeel of cakemeel en spatel dit mengsel voorzichtig door de boter/eimassa. Doe dit mengsel over in de vorm.
- Bak de tulband of cake plm. 60 -70 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Prik na plm. 55 - 60 minuten in de cake met bijvoorbeeld een saté-prikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake klaar.
- Laat de cake of tulband afkoelen op een rooster en bestuif eventueel met poedersuiker.