Rolletjes van bresaola met ricotta en pompoenpitten

Rolletjes van bresaola met ricotta en pompoenpitten

Smulweb imageSmulweb

Rolletjes van bresaola met ricotta en pompoenpitten in een knoflookolie en citroensap. Het gerecht is eenvoudig en snel te maken maar ziet er geweldig uit en smaakt heerlijk. Serveer de rolletjes met geroosterde pompoenpitten.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 264 g Carpaccio plakken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rolletjes van bresaola met ricotta en pompoenpitten op tafel.

  1. Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur en laat daarna de knoflookolie afkoelen.
  2. Rasp de schil van een halve citroen. Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en de citroenschil.
  3. Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op en rol de bresaola voorzichtig op. Leg de rolletjes naast elkaar in een schaal.
  4. Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan knapperig.
  6. Leg 3 rolletjes op elk bord. Giet de knoflookolie die in de schaal is achtergebleven over de rolletjes en strooi op elk bord wat pompoenpitten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Groente