- 0.5 tl Chilipoeder
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip tandoori met extra liefde op tafel.
- Let op, de kip moet minstens een nacht marineren. Begin hier een dag van tevoren mee. Snijd de rode peper en gember fijn en vijzel ze samen met een beetje grof zeezout. Voeg ook de knoflook en kruidnagels toe. Rooster de rest van de kruiden zachtjes 2 minuten in een pan en voeg ook toe aan de vijzel. Voeg olijfolie en tomatenpuree toe en vijzel alles fijn tot een mooie pasta. Voeg toe aan de kip. Maak de kipmarinade af met 100 gram kwark en het sap van 1 limoen. Dek de schaal netjes af met huishoudfolie en laat een nacht in de koelkast staan.
- Zet de rijst op met een beetje zout en een halve theelepel kurkuma in het water, zodat het mooi geel wordt. Als de rijst klaar is, giet hem af en laat hem verder stomen door de deksel terug op de pan te plaatsen.
- Snijd de ui en paprika's fijn. Bak de ui in de pan tot deze glazig wordt en voeg vervolgens de kip toe. Laat dit 15 minuten bakken zodat de kip gaar kan worden. Voeg daarna de paprika's toe en bak deze nog 10 minuten mee. Voeg eventueel water toe als het te droog wordt. Roer als laatste de kwark erdoor.
- Serveer in een mooie schaal met vers gehakte peterselie of koriander en fijngestampte geroosterde cashewnoten eroverheen.