Rogvleugel met blanke botersaus

Rogvleugel met blanke botersaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht van rog met een blanke botersaus. De vis is gepaneerd in bloem en in een pan gebakken. De blanke botersaus is op smaak gebracht met witte wijn, mosterd, kappertjes en een vleugje peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 rogvleugel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rogvleugel met blanke botersaus op tafel.

  1. Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
  2. Bak de vis in een pan met antikleeflaag in een klontje Solo bakboter. Bak 5 minuten aan elke kant.
  3. Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
  4. Voeg de room toe. Breng aan de kook. Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe. Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan.
  5. Laat de saus niet aan de kook komen.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen