Romige bloemkool soep

Romige bloemkool soep

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte soep van prei en bloemkool, met een vleugje knoflook. Geserveerd met een dunne snee brood. Lekker als lichte lunch of als avondeten.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige bloemkool soep op tafel.

  1. Was de prei en snijd in grove ringen. Snijd ook de ui en knoflook in stukjes. Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Maak ook de prei schoon en snijd deze in dunne halve ringetjes.
  2. Laat een grote pan warm worden op het vuur met wat olie of boter erin. Voeg de ui, knoflook (geperst) en prei toe en laat dit een paar minuten bakken. Regelmatig goed doorroeren!
  3. Voeg dan de roosjes bloemkool en de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel totdat de bloemkool helemaal gaar is.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de groenten totdat alle stukjes verdwenen zijn. Voeg de slagroom toe aan de soep en wanneer de soep te dik is kun je nog wat water of bouillon toevoegen.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout. Warm de soep nog even door, maar laat niet meer koken anders gaat de slagroom schiften en dat is zonde!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Bloemkool