Ratatouille

Ratatouille

Smulweb imageSmulweb

Drie keer raden wat we gaan eten! Een Frans gerecht boordevol groenten. Ra ra… ratatouille! Oui oui. Paprika, aubergine, tomaat, tijm, laurier, basilicum, en droge witte wijn, daarna: stoven en dippen met brood. De Franse keuken op z’n best!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ratatouille op tafel.

  1. Snipper de ui, snijd de aubergine en de courgette in blokjes en snijd de tomaat en paprika (zonder zaadlijsten) in stukjes.
  2. Bak het gehakt rul in de olie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de gesnipperde ui toe en pers er het teentje knoflook boven uit. Meng goed door en voeg dan de rest van de groente toe.
  4. Schep alles goed door en voeg vervolgens de tomatenpuree en rode wijn toe.
  5. Bestrooi met de kruiden en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes sudderen op een klein pitje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje