- 1500 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Worst met savooikool kaassaus en gekookte aardappelen op tafel.
- Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de savooikool. Snijd ze eerst in vier en snipper ze fijn. Kook de kool gaar in water met een snufje bicarbonaat met een deksel op de kookpot.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met een snufje zout met het deksel schuin op de kookpot.
- Smelt een klontje boter in een pan en bak de worsten op een laag vuur.
- Giet de kool en de aardappelen af als ze gaar zijn. Laat de kool goed uitlekken.
- Smelt 30 g boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even drogen en giet er een scheut melk bij. Roer tot de saus indikt en voeg de rest van de melk toe. Doe de gemalen kaas en de mosterd bij de saus.
- Meng de kool met kaassaus en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat.
- Serveer de worsten met gekookte aardappelen, kool in kaassaus en een lepel graanmosterd.