Veloute van knolselder met mascarpone

Veloute van knolselder met mascarpone

Smulweb imageSmulweb

Een romige knolselderijsoep met mascarpone. Deze veggie soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of bijgerecht.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water
  • 0.5 Knolselderij
  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Veloute van knolselder met mascarpone op tafel.

  1. Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Snijd de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes.
  4. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  5. Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in.
  6. Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij.
  7. Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
  8. Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
  9. Mix de soep glad met de staafmixer.
  10. Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts