Griekse yoghurt-citroencake

Griekse yoghurt-citroencake

Smulweb imageSmulweb

Trakteer jezelf op deze Griekse yoghurt-citroencake. Romig, zacht en fris van smaak. Ideaal voor bij de koffie of thee. Bak hem in ca. 70 minuten gaar en bruin op 160°C. (Een breinaald of satéprikker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er droog uitkomen).

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse yoghurt-citroencake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Beboter de cakevorm en strooi er wat bloem in, schud de overtollige bloem eruit.
  2. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers 1 helft uit.
  3. Roer de boter, het zout, de suiker en de citroenrasp in ca. 10 minuten romig. Klop er een voor een de eieren door.
  4. Spatel afwisselend gezeefd meel en yoghurt erdoor en roer het citroensap erdoor.
  5. Schenk het beslag in de beboterde vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 70 minuten gaar en bruin. (Een breinaald of satéprikker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er droog uitkomen).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake