- 5 kemirinoten
- 2 Daun Salam
- 200 ml Water
- 200 g Sugarsnaps
- 30 ml Water
- 1 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Javaanse rundersmoor met gewokte sugarsnaps op tafel.
- Snijd de sucadelappen in niet te kleine blokjes. Maak de bumbu van sjalotjes, knoflook, ketoembar, laos, kemirie en sambal brandal. Dit kan met een staafmixer of keukenmachine.
- Verhit in een grote braadpan de kokosolie (als dit nog hard is, maakt niet uit, gewoon met een lepel doen). Bak het vlees rondom bruin en voeg de bumbu toe. Bak 7 tot 10 minuten tot de geuren je keuken vullen. Voeg serehstengel (stukje eraf snijden en eventueel buitenste blad verwijderen) en daun salamblad toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg 200 ml kokosmelk toe en 200 ml heet water. Doorroeren en met de deksel op een kiertje op de pan (gerechten met kokos nooit helemaal afdekken) zeker 3 1/2 uur op het laagste pitje smoren. Geregeld omroeren en zo nodig een kop heet water toevoegen.
- Kook intussen de pandanrijst
- Sugarsnaps: kook deze 10 minuten voor in water zonder zout en giet af. Verhit in een wok 1 el zonnebloemolie en 1 el sesamolie. Voeg sugarsnaps en 1 tl gemberpoeder toe. Roerbak 5 minuten. Voeg 3 el Chinese sojasaus toe en een scheut heet water. Warm dit op een laag pitje nog een paar minuten.