Pasta alla gricia (pasta alla gricia)

Pasta alla gricia (pasta alla gricia)

Smulweb imageSmulweb

Pasta alla gricia is een echte Romeinse klassieker. Een smaakvol en eenvoudig gerecht. Wangspek kort uitbakken, beetgare pasta erbij, wat van het kookwater toevoegen en serveren met zwarte peper. Snel, simpel en overheerlijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Wangspek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta alla gricia (pasta alla gricia) op tafel.

  1. Kook de pasta in voldoende gezouten water beetgaar.
  2. Bak ondertussen de reepjes wangspek heel kort uit. Het is voldoende als het vet in het spek doorzichtig wordt. Haal dan het spek van het vuur.
  3. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookwater.
  4. Meng de pasta door het spek en voeg een beetje kookwater toe.
  5. Verdeel de pasta over de borden en voeg nog wat versgemalen zwarte peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta