Boeren-omelet met kleine aardappeltjeskrieltjes

Boeren-omelet met kleine aardappeltjeskrieltjes

Smulweb imageSmulweb

Een boeren-omelet met kleine aardappeltjes/krieltjes, spekjes, groenten en Italiaanse kruiden. Een lekker en voedzaam gerecht om de dag goed te starten. Serveer met geraspte kaas en geniet ervan!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd
  • 0.5 el Lavas

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boeren-omelet met kleine aardappeltjeskrieltjes op tafel.

  1. Verhit de koekenpan met wat olie en harissa. Bak hierin de soepgroenten beetgaar samen met de Italiaanse kruiden. Schep de groenten op een bord of zet even apart en neem een andere pan.
  2. Verhit opnieuw wat olijfolie in de andere pan. Bak hierin de aardappeltjes/krieltjes op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi met wat paprikapoeder en pommes zout. Schep alles regelmatig om en leg een deksel op de pan tussen de schepbeurten.
  3. Voeg de spekjes toe als de aardappeltjes/krieltjes bijna gaar zijn, dit is na ongeveer 15 minuutjes. Bak even mee totdat deze een beetje kleur krijgen.
  4. Voeg de soepgroenten weer toe en meng deze eronder.
  5. Klop de eieren los samen met de kruidenmix of alleen met zout en peper.
  6. Schenk het eimengsel over de aardappels/krieltjes en bestrooi tot slot met wat geraspte kaas. Doe de deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur rustig stollen, dit duurt ongeveer 5 minuutjes.
  7. Serveer de boeren-omelet en smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei Omelet