Zalmburger

Zalmburger

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke zalmburgers zijn perfect voor een avondmaal, klaargemaakt met cashewnoten, kappertjes, augurk en heerlijke kruidige zalm. Serveer ze op een broodje met tartaarsaus, ui, tomaat, avocado en veldsla, perfect voor een zomerse BBQ.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmburger op tafel.

  1. Maak als eerste de zalm burgers. Doe de 2 augurken, 1 theelepel kappertjes, knoflook teen, de helft van de rode ui en de cashewnoten in een keukenmachine of blender. Laat de machine draaien tot dit mengsel fijn is. Voeg daarna de zalm, rasp van een halve citroen en het sap van een halve citroen toe. Kruid de burgers met peper, zout en dille en laat de machine draaien tot er mooi zalmgehakt is. Draai 8 ballen, druk deze plat als een hamburger en bestrooi ze met bloem.
  2. Bak de zalm burgers in een hete pan met wat olijfolie voor 2 minuten aan elke kant.
  3. Grill de hamburgerbroodjes in een pan en maak de tartaarsaus. Meng de mayonaise met fijn gesneden augurk, de rest van de kappertjes, peper, zout, dille en sap van de rest van de citroen.
  4. Plaats wat tartaarsaus op het broodje en voeg hierboven uiringen en veldsla toe. Plaats de zalm burger op het broodje en maak het af met wat tomaat, avocado en ringetjes bosui. Plaats het kapje op het broodje. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Salade Sauzen