Gevulde courgettebootjes

Gevulde courgettebootjes

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde courgettebootjes zijn een verrukkelijke traktatie die gemakkelijk te maken is. Paprika, rode ui, olijven, tonijn, fetakaas en rode pesto worden gemengd tot een smakelijk mengsel. De courgettenschelpen worden gevuld met dit mengsel en vervolgens gebakken in de oven totdat ze gaar zijn. Perfect om van te genieten als gezinsmaaltijd of tijdens een feestje!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde courgettebootjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Verwijder de kontjes van de courgette en snijd ze in de lengte door, zodat je per persoon twee helften krijgt. Maak een 'bootje' door met een lepel het vruchtvlees uit de courgette te schrapen. Snij het vruchtvlees in stukjes en doe het in een mengkom.
  3. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hier de courgettebootjes in. Snij de paprika, rode ui en olijven in stukjes en voeg dit bij het vruchtvlees. Laat de tonijn en fetakaas uitlekken en snij deze in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg de rode pesto toe aan de vulling. Meng opnieuw.
  4. Vul de courgettebootjes met behulp van twee lepels. Als je nog vulling overhoudt, vul dan de lege plekken in de ovenschaal op.
  5. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de courgette zacht is en de vulling een lichtbruine kleur heeft gekregen.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk